onsdag 30 juni 2010

Sandefjord

Midsommarafton bjöd på en fantastisk tur till vackra Sandefjord. Avslappnat, långsamt och vilsamt. Vi drack öl, tittade på fina hus och provsatt parkbänkar runt om i staden. Filosoferade och njöt av livet. Massor av mer bilder finns i ett eget album.


Posted by Picasa

torsdag 24 juni 2010

Gail


Den är färdig! Efter lite plaskande i Y3 och en skvätt balsam så blev den också lite lite mjukare. Fortfarande rätt stickig, men användbar hoppas jag. Och den blev gigantisk, helt underbart! Jag ska se till att fixa bättre action-bilder framöver, min förtjusande assistent ska bara 1, komma hem och 2, lära sig hur kameran fungerar.

Imorgon tar vi en roadtrip, en färjetur och ett besök i Sandefjord. Ha en fantastisk midsommar allihopa!

onsdag 23 juni 2010

Idag är det sol, sommarklänning, storstädning, säsongens första gin och tonic och kattmys som gäller.


Men kanske störst av allt, min Gail är färdigstickad! Första sjalen som stickats helt och hållet från diagram, hejja mig! Nu återstår bara att försöka göra den lite mindre stickig så att jag klarar av att använda den. Idag testade jag att koka och iskyla en provlapp i omgångar, kanske att den blev lite lite mjukare. Men i ärlighetens namn är den fortfarande ganska stickig.. Nya försök imorgon.


tisdag 22 juni 2010

Mellandag

Vissa dagar känns mer som mellanrum. Inte dagar på riktigt, utan tiden som passerar på väg till något annat. Diskar, gäspar, funderar och lyssnar på gamla husgudar som fortsätter att fascinera mig oavsett hur lång tid som går.

Nåväl.

Imorgon är en annan dag.

måndag 21 juni 2010

Sol rakt igenom

Först idag känns det som om jag kom ifatt sommaren. Det har varit tyst här senaste veckan, helt enkelt på grund av att det har varit en riktigt dålig vecka. Jag har mest lufsat omkring hemma och känt mig trött och seg, har inte fått mycket av någonting gjort vilket i sin tur gjort att jag känt mig ännu mer trött och seg.

Idag är en bättre dag. Jag har för första gången varit på stickcafé på Steinbrenner, väldigt trevligt! Solskenspromenerat hem, lagat en god omelett och ätit jordgubbar med grädde. Sommaren har liksom hittat hem till mig, och jag hoppas på en minst lika bra dag imorgon.






onsdag 16 juni 2010

Vi leker vidare

Jag, kameran och katterna. Katterna är måttligt roade av den där konstiga svarta saken som dels låter och blixtrar och dels stjäl mattes all uppmärksamhet. Men det är roligt, roligt, roligt!

I övrigt har det varit en långsam dag. Ett par avsnitt Criminal Minds, kaffe och stickning. Garnet till min Gail, Softblend från Färgkraft, luktar mer och mer spinnolja ju längre in i nystanet jag kommer och efter ett varv eller två är fingrarna alldeles klibbiga. Hur gör man bäst för att tvätta bort oljan ur den färdiga sjalen?

Ha det gott!

måndag 14 juni 2010

Je t'aime Nikon

Idag har det äntligen hänt! Jag har efter många års längtan och suktande införskaffat min första systemkamera (tack Skatteverket). Vanligtvis är det lite ångestladdat att köpa något så pass dyrt, men nu känns det bara lugnt och rätt.
Än så länge har jag bara kommit mig för att knäppa bilder helt i automatläge, jag förstår bara en fjärdedel av alla knappar och inställningar men jag är alldeles, alldeles lycklig. Jag och kameran kommer bli bra kompisar framöver.




Sedan i fredags har jag kommit ett steg framåt och två steg tillbaka med min Gail. Upptäckte att jag stickat några bitar av ett varv och några bitar av nästa varv, så går det när man blir för kaxig över hur duktig man är på att läsa diagram. Men nu är jag tillbaka där jag började igen, bara en bladrad kvar och sedan kanten så är det strax klart. Och äntligen har jag lyckats fånga den underbara färgen på garnet ordentligt.

Nu ska jag fortsätta läsa instruktionsbok, lyssna på fotboll och vara glad.

lördag 12 juni 2010

World Wide Knit in Public

Idag trotsar jag stormvindarna och beger mig till Botaniska för att sticka på min Gail (passande nog). Någon annan som ska dit? Det hela håller på mellan 13 - 17 och jag skulle gissa att det mest blir inomhus i caféet eftersom det blåser så hemskt.

Och förresten, telefonen ringde till slut. Nu är det lite lite närmre målet, bara några små detaljer som ska klaffa så har jag kanske ett jobb på gång. Jag berättar lite mer om det när allt är lite mer klart.
Och skattepengarna trillade in till sist och en Nikon D5000 är beställd. Lycka!

onsdag 9 juni 2010

Väntan

Väntar på ett samtal som aldrig kommer, ett jobb som hägrar precis bortom horisonten. Väntar på ork, lust och energi. Väntar på skattepengar som lyser med sin frånvaro, väntar på tillfällig frihet. Väntar på att regnet ska sluta falla och att solen ska komma med glädje.

Väntar på en framtid som kanske kan bli min.

Ring nu telefonen.

söndag 6 juni 2010

Tills skåneland och tillbaka

Här har det varit tyst ett par dagar av den enkla anledningen att jag har befunnit mig cirka 27 mil söderut. Fredag till söndag spenderades i vackra Malmö, där jag egentligen aldrig varit (att springa över tågperronger på centralstationen räknas inte riktigt. En hel helg full av gott sällskap, solsken, öl på mysiga uteserveringar och kulturnörderi.

Sofie har visat mig sin nya stad, jag har tagit det obligatoriska turistkortet av Turning Torso och vi har sett det mesta på Malmö Museér (utom ormarna). Museet har en riktigt fin arkeologisk utställning. Lite gammal kanske rent estetiskt och utställningstekniskt men full med fantastiska föremål. Ibland måste man få låta bli att tänka på kontexterna och tillåta sig själv att bli helt till sig över flintyxor och holkyxor. De hade också en riktigt fin "profilvägg" ur en gravhög där man verkligen såg skillnaderna i lager och hur en gravsättning kan se ut under ytan.







Utanför museet hittade vi en and på ett något udda ställe. Men det kanske var toppen ur and-perspektiv, varmt och nära till fikade människor.

Och till sist, världens snyggaste Netto-butik. Jag önskar att Netto Kallebäck kunde se ut så. Tack Sofie och underbara Malmö, jag kommer tillbaka snart!


Och förresten tror jag att jag har lyckats bestämma mig för vilken kamera jag vill ha! En Nikon D5000 ska nog få flytta hem till mig inom en snar framtid!

onsdag 2 juni 2010

Beslutsångest

Nu har jag efter långt funderande och suktande bestämt mig för att köpa min första digitala systemkamera. Men då kommer ju nästa ödesmoment, vad ska jag köpa? Jag har spenderat ex antal timmar med att googla tips och råd, prisjakt och andra bra sidor men är fortfarande lika förvirrad. Det jag är ute efter är en bra nybörjarkamera som har "idiot"-inställningen (sikta och tryck på knappen) men som ändå ger möjlighet att experimentera och lära mera. Prislappen får gå upp till runt 6 - 7000 kronor (tack skatteverket!)

Vad säger ni där ute? Vad använder ni för kameror? Vad ska jag tänka på? Är Nikon bättre än Canon, och varför då i så fall? Alla råd mottages mycket tacksamt!

tisdag 1 juni 2010

Nästan magiskt

Jag har hittat ett nytt favoritgarn! Ett garn som inte bara är otroligt mjuk och skönt och finns i förtielva fantastiska färger utan som dessutom räcker till allt och lite till. Jag köpte två nystan BC Garn Lucca Fino för att sticka en sjal och ett par handledsvärmare till Hon som stickar, men i slutändan fanns det så mycket garn kvar att det råkade bli en sjal till mig själv också.

Till Hon som stickar blev det en Andrea's Shawl och Andrea's Mitts, båda väldigt trevliga små projekt. Måste nog ta och sticka en uppsättning till mig själv också.

Till mig själv blev det en Mara, bra tv-stickning. Den är nästan lite för varm nu när det är runt 25 grader varmt, men det blir väl höst i år också.

Ha det bra!