fredag 28 januari 2011

I brist på annat

I brist på stickrelaterade inlägg (det tar tid att sticka sockor i storlek 45) så får ni stå ut med lite bildvisning så länge. Jag vill passa på att pusha lite för Fotosöndag igen, bara för att det är så himla roligt! Varje vecka ett nytt tema med nya utmaningar. Jag behöver den där extra lilla knuffen med ett tema för att komma vidare och tänka till kring fotograferingen istället för att bara vara nöjd med att ta ännu en bild, precis som vanligt. Den här veckans tema är rekvisita och just nu snurrar det för fullt av idéer i huvudet!

                       Tema: Mjukt och ljust

                       Tema: Vemod

Imorgon åker jag på spin-workshop på Blå stället och träffar förhoppningsvis Cecilia, pepp pepp!

tisdag 25 januari 2011

Kom i stickform-stickning

För att mota den dåliga trenden i grind blir det sockor, alltid ett säkert kort. Earl Grey till sambon i hans eget favoritgarn, Trekking Pro Natura. Skönstickning som Okej Då skulle ha sagt. Flätmönstret försvinner lite i färgskiftningarna men det bidrar i sin tur till att hålla mig lite lagom vaken genom sockor i storlek gigantisk. Det blir nog bra det här. 


söndag 23 januari 2011

Stickmojon, var är du?

Jag vet inte vad som har hänt, men jag har tappat min stickmojo någonstans och kan inte riktigt hitta igen den. Det mesta jag har försökt sätta stickorna i på sistone blir fel, tråkigt och inte alls roligt. Koftan som gick så bra fick soppatorsk på garn, sockorna blir för stora och inspirationen tryter. Tråkigt tråkigt tråkigt. 
Förhoppningsvis är det bara januarimörkret som gör mig oinspirerad och gnällig. För att försöka råda bot på det spenderades lördagen med en långpromenad, solskensladdning på hög nivå. Ni fixar jag en veckas mörker och göteborgshalka till.







Hej från helgbloggerskan!

söndag 9 januari 2011

Årets nya

Nyårslöften och jag brukar sällan komma sådär speciellt bra överrens, men i år tror jag nog att det ska gå vägen. Jag lovar dyrt och heligt åt att ägna året åt att lära mig nya, roliga saker! Och jag går hårt ut med en klar blivande favorit, spinna eget garn!

Jag beställde efter ett nybörjarkit från Spininspiration i mellandagarna och i fredags kunde jag hämta ut det. Sedan dess har jag trasslat in mig, googlat tills ögonen börjat bli fyrkantiga och svurit en hel del, men nu känns det som om jag börjar få lite kläm på det hela. Garnet blir inte direkt jämnt och det är inte så lite tufsigt här och där, men det är jag som lyckats trolla fram det ut den där ulltofsen. Klart häftig känsla. Mer mer mer spinning blir det framöver!




Jag och koftan tuffar också på och snart börjar det nog faktiskt närma sig något slags halvfärdigt stadie. I slutändan hoppas jag på att den i alla fall ska likna den här fast med resårstickad kant istället för spets. Den som lever får se, än är det mycket som kan gå fel. 

måndag 3 januari 2011

Måndagsmys

Ikväll går allt lite långsamt, trött efter första dagen tillbaka på jobbet. Stickning (nu ska jag banne mig lyckas sticka en kofta), te och lite otippat nog hockey. Jag orkar inte riktigt röra mig bort till den riktiga kameran och tillbaka till soffan så det blir dassig mobilbild istället. 


På tal om mobil så har jag sedan sist skaffat mig en såndär ny fräsig sak med pekskärm, internet och hela paketet. Självklart trodde jag då att jag skulle kunna blogga från mobilen, men Blogger tycker annorlunda. Någon Android-användare där ute som har lyckats knäcka den nöten? I så fall tar jag gärna emot ett tips eller tre!