söndag 13 februari 2011

Fotosöndag

Lunch, te och två avsnitt Glee (som för övrigt är en väldigt underskattat serie, förstår inte att den inte blivit större i Svea Rike) tillsammans med Nina blir en väldigt bra söndag. 

Jag har också passat på att plocka fram stativet till kameran till veckans uppgift till Fotosöndag. Temat den här gången var Självbild, så för en gångs skull passar jag på att figurera framför linsen istället för att gömma mig bakom den. Efter den senaste veckan känner jag mig lite tilltufsad och suddig i kanterna vilket gav den här bilden:


Nu passar jag på att fira den sista timmen helg med en jordgubbspaj och en kopp te, hoppas ni har det fint!

lördag 12 februari 2011

Dagens fynd

Lördagen har bjudit på solsken, promenader och loppisfynd blandat med filmmys, sömngosiga katter och hallon- och blåbärspaj. En väldigt fin dag helt enkelt.


torsdag 10 februari 2011

Kvällskonditorn

Ikväll bakar jag kladdkakemuffins åt finaste kollegorna och lyssnar på Mubaraks tal till folket. Jag tror mer på muffinsbaket än presidenten. 

onsdag 9 februari 2011

Woho!

Finaste Dolly spelar i Göteborg till sommaren, oj vad jag vill gå!

Bilden lånad härifrån

måndag 7 februari 2011

Oj och aj

Oj vilken helg jag har haft! Lisa bjöd på torpstickning i söndags och det var alldeles, alldeles underbart. En eftermiddag fylld av garn- och stickprat, underbara människor, gott fika och fina djur. Tack Lisa! Jag kom mig inte för att plocka fram kameran, men Lisa bjuder på fina bilder på sin blogg. 

Jag passade även på att fråga om lite spinntips eftersom de stackars 64 meterna gotlandsull jag lyckats få fram ser sådär ut. Ojämnt och framför allt väldigt tufsigt och spretigt. När jag härvade upp det hann det knappt lämna sländan innan det började tova ihop sig i sig självt. 


Jag fick hjälp av The Knitting Seaman (tack tack tack för all hjälp!) att komma igång med Corriedaleullen istället och oj vilken skillnad det är! Nu blir det liksom rätt jämt av sig självt, ullen faller inte isär hela tiden, det går lätt att skarva på en ny tuss ull och ja.. Det blir garn! Helt magiskt!


Min nyfunna spinnlycka fick mig att fastna i spinnandet ett par tre timmar när jag kom hem, och all den ovana rörelsen i kombination med mycket knuffande på en fastkörd bil gör att mina armar har riktigt riktigt mycket träningsvärk idag. Kanske dags att släpa min otränade lekamen till gymmet så att jag klarar mer fiberaktiviteter...