lördag 18 juni 2011

Berg & dalvana

Nu har jag suttit här i en halvtimme och försökt formulera något väl avvägt kring allt som hänt den senaste tiden men hur jag än vrider och vänder på orden blir det inte rätt. Kort sammanfattat har det stormat fram och åter de senaste veckorna, och slutresultatet har blivit att jag snart måste lämna en arbetsplats som jag verkligen älskar, arbetsuppgifter som utmanat och utvecklat mig och fantastiskt underbara kollegor som gjort det till ren och skär glädje att gå till jobbet på morgonen. 

Anledningen till varför det måste ta slut är helt enkelt att mitt kontrakt löper ut, och som det ser ut i dagsläget finns det en konsult för mycket på plats och det råkar vara jag. Sist in - först ut. Otroligt tråkigt när jag hittat en bransch som jag verkligen trivs i, har börjat bli en hejjare på själva jobbet och känner att jag har otroligt mycket mer att ge.

Även om det känns tungt just nu så får jag ändå vara tacksam för den tid jag fick på plats och allt jag har fått lära mig under den tiden. Jag har ett par veckor kvar att passa på att lära mig så mycket som möjligt, och förhoppningsvis finns det någon annan plats där jag kan få sätta kunskapen på prov.

Resten av helgen ska jag spendera med att sörja lite och planera och fixa bröllop desto mer. Idag tillverkas det vimplar i stora lass och imorgon ska det inhandlas ljus, dukar och allt sådant där småpynt.

Det ordnar sig nog ändå. Hoppas jag. 

måndag 6 juni 2011

Årets dyraste sovmorgon

Emelies recept på en hyfsat rutten dag:

1, Förbered gärna redan kvällen innan genom att först fastna i en bra bok till inpå småtimmarna, och sedan ha svårt att somna.

2, Vakna omtöcknad av att någon (välj själv person) plötsligt börjar gasta om att klockan är 10.52.

3, Inse att du, plus två personer till, måste befinna sig på flygplatsen om åtta minuter för då stänger incheckningen. Drabbas av svårt adrenalinpåslag.

4, Klä på dig, skrikandes om att det är bråttom. Ta gärna på tröjan bak och fram. Hårborstning, frukost och BH (om du använder sådan) kan du glömma. 

5, Susa mot flygplatsen, se klockan slå över till 11.00 och inse att incheckningen har stängt. Lev lite på hoppet om att ni kanske kanske hinner fram till 11.15 då planet skall avgå.

6, Anländ till flygplatsen kl 11.16 och se ett Malmö Aviation-plan med destination Bromma-Umeå lyfta på andra sidan byggnaden. Svär gärna lite. Och så lite till. 

7, Spring runt på flygplatsen med håret på ända, tröjan bak och fram och svår morgonandedräkt och försök hitta en ny flygbiljett till Umeå. På en röd dag. Den sista röda dagen i en långhelg. 

8, Adrenalinet börjar nu avta och istället börjar ett stort svart hål uppstå i plånboken, ungefär på samma ställe som kontokortet befinner sig. Ungefär samtidigt börjar koffeinabstinensen infinna sig. Och ungefär samtidigt börjar en City Airlines-säljare se väldigt nöjd ut. 

9, Vackla hemåt, försök förstå vad som precis just hänt och invänta den nya avgångstiden. Förbanna gärna dig själv lite extra under de här timmarna för att du var dum nog att inte ställa en extra väckarklocka. 

10, Skicka iväg berörda resenär, åk hem, drick en öl. Det kommer kännas bättre efter en öl.


lördag 4 juni 2011

Shetland Triangle

Nu är den som sagt klar, och jag har fått till lite bättre bilder. Jag är galet nöjd, gled runt med den på jobbet i onsdags och det kändes som att bära runt på lite mjukt, fluffigt solsken hela dagen. Stickad i Malabrigo Lace, färgen Frank Ochre och på stickor 3.25 (favvisarna!). Totalt sett blev det 19 löv, eller kottar eller vad hon nu kallar mönstret, den mäter 150 cm mellan vingspetsarna, och 50 cm på bredden och det hela kostade mig ungefär 70 gram garn. Klart nöjd!



Smakråd

Nu har jag till sist fått den berömda tummen ut och beställt en bröllopsklänning! En sådan här fin liten sak blir det, lite skönt 50-talsretro och inte alltför obekvämt uppklätt. Att den dessutom blir måttsydd gör det hela bara ännu bättre.

Jag tänkte mig att jag skulle sticka en liten kofta att ha till (eftersom det troligtvis kommer regna den 9e juli) och för att undvika att känna mig alltför naken över axlarna. En Cecilia får det bli, och jag tänkte lyxa till det och sticka den i Malabrigo Sock. Frågan är bara vilken färg? Jag tänker mig att rött blir väldigt snyggt som accentfärg till det svarta och vita, men vilken av dem? Hjälp hjälp hjälp mig att välja!


Bilderna är lånade från Garnkorgen.se