onsdag 4 september 2013

Sista chansen

För ett par tre evigheter sedan köpte jag ett gäng nystan Rowan Purelife Organic Cotton DK. Superfint naturligt bomullsgarn i en fin gråmelerad färg. Sedan dess har dom stackars nystanen hunnit med att bli och sluta bli:

En bolero
En kofta
Två st sjalar
En babyfilt

Det vill sig liksom inte, känns inte rätt och ser inte rätt ut. Kanske helt enkelt för att jag inte egentligen tycker om att sticka i bomull. Nu börjar garnet se lite nött och trött ut, sista chansen blir en babykofta, Puerperium Cardigan. Den kommer i alla fall gå fort att repa upp när om jag inte blir nöjd.



tisdag 3 september 2013

På stickorna

Just nu stickar jag vidare på min Shale Baby Blanket, mönster av Jared Flood. Enkelt - bara en mönsterrad att hålla ordning på och effektfullt. Garnet är Drops Big Merino. Jag gillar färgen och jag gillar känslan i garnet, men att varje nystan innehåller minst två, tre knutar eller att garnet helt plötsligt är av på flera ställen känns mindre hett. Jag antar att man får vad man betalar för ibland...


Jag är också på jakt efter det där perfekta mönstret på en babykofta. Inte för gulligt, gärna med flätor eller ränder. Har du något bra tips?

måndag 2 september 2013

Höst

Idag blev det plötsligt höst. Bara sådär. Helt okej med mig, jag är redo för kyliga mornar, sprakande färger och frost i gräset. Fast med tanke på att jag bor i Göteborg blir det väl snarare konstanta 5 plusgrader och gråkallt regn framöver. 


söndag 1 september 2013

Sedan sist


Sedan sist har det självklart också hänt andra saker också, vi kikar lite på en superkort sammanfattning:

Jag har knappt stickat något alls, en ynka mössa tror jag att jag lyckats påbörja och avsluta det senaste året. Den blev dessutom för stor, och nu har jag tappat bort den. Dels har det inte hunnits så mycket kreativ ork, och dels har jag fört en ojämn kamp mot klädesmalen som bodde lite överallt i vår gamla lägenhet. Garn och ull och annat stickrelaterat kändes liksom så hotat hela tiden. 


Vi har rest en del, bland annat till Paris och Rom. På grund av datorbyte är det här den enda bilden jag hittar från Paris just nu, men jag tycker att den sammanfattar läget ganska bra. Det var kallt, så det enda jag kom mig för att shoppa var en stickad tröja från HM. Paris är inte någon supermatstad om man är vegetarian, så vi drack mycket öl istället och var lika glada för det. I övrigt en helt fantastisk stad, jag längtar tillbaka!



 Vi har också hunnit med en tur till Rom, här var det desto varmare och maten var helt fantastisk. Enda anledningen till varför jag inte ser helt jubilant ut på bilderna från resan är att jag då var preggo i vecka sju och mådde konstant illa. Alltså verkligen hela tiden. Det tråkigaste med resan var att min älskade systemkamera blev stulen ur mitt incheckade bagage, därav alla mer eller mindre bra mobilbilder nuförtiden. Jag ska ersätta den vilken dag som helst nu...


Katterna frodas och mår bra, Max har verkligen satsat hårt på att linda oss kring sina små tassar. Jag har nog aldrig förr träffat en katt som spexar så mycket för att vara helt säker på att alltid alltid alltid få vara i centrum.


Vi har spenderat en helt magisk midsommar ute på Björnholmen på Tjörn. Fint sällskap, god mat, lugnt och stillsamt och och dimma som svepte in hela viken framåt kvällningen. 


Vi har flyttat! Till sist lossnade det och vi fick flytta från ett motorvägsbrusande Kallebäck mot ett modernare och faktiskt mycket lugnare Stampen. Här finns det hiss, vettig planlösning och tvättmaskiner som fungerar. Jag är inte mer kräsen än att jag nöjer mig med det. Utsikt över kyrkogården går det inte mycket sämre heller. Plötsligt känns det som att jag bor i Göteborg på riktigt. 


Jag har också gått och bytt arbetsuppgifter, jag har gått från att själv svara i telefon på vår lilla kundsupport till att bli teamleader för hela gruppen. När jag inte tar hand om gruppen så jobbar jag med säljsupport och löser problem och ser till att vi skickar telefoner land och rike runt i tid. Stressigt, intensivt men väldigt utmanande. 

Resten tar vi allt eftersom det dyker upp!