tisdag 31 maj 2011

Kors i taket


Japp, den är klar! Årets första FO, i slutet av maj. Helt galet, men tiden har helt enkelt gått åt till annat. Nu blockar den som bäst och ni får än så länge vara nöjda med en dåligt mobilbloggad mobilbild. Till helgen kommer finaste syster på besök och då kan det kanske bli bättre actionbilder tagna.
Nu hägrar sängen för att orka med en sista arbetsdag innan det blir långhelg för hela slanten!

onsdag 25 maj 2011

Dagar som den här II


Japp, temat fortsätter. Jag längtar bort från vardagen, jag vill ha semester och dricka kaffe vid havet. Bli rufsig i håret av vindar som luktar hav på riktigt (fortfarande lite ovant efter fem år på västkusten), bränna näsan i solen och få fräknar. När det som idag regnar monsunregn och blåser stormvindar känns det långt, långt borta...

måndag 23 maj 2011

Dagar som den här


Dagar som den här (vardagsgrå och alldeles sådär vanlig) är det lätt att drömma sig bort någon helt annan stans. Dit till exempel, för där blir det ganska snart bröllop och fest med finaste människorna. 

söndag 22 maj 2011

Segast i stan


Söndagen spenderar jag i soffan med att nysta garn, sticka vidare på min Shetland Triangle (som snart börjar likna en filt i storlek) och tittar på Bones. Jag har det rätt bra faktiskt. 

fredag 13 maj 2011

Fredag kväll



Annika Norlin skriver ren och skär poesi med musik till och har varit de senaste veckornas soundtrack i mitt liv. 

Ikväll har jag träffat finaste Sofie, druckit en öl och ätit middag med gott sällskap. Helgen har sällan känts så efterlängtad och uppskattad, jag funderar på att gå och lägga mig redan nu bara så att sovmorgonen imorgon kan komma fortare. Sagt och gjort!


måndag 9 maj 2011

Tänk om


Tänk om det gick att få byta liv med en liten katt ibland. Speciellt på måndagar tror jag att det hade varit bra. 

söndag 8 maj 2011

Nästan som semester



Idag är det varm sol mot hud, glada prickar, kryddplantering och isglass på balkongen. Om jag låter bli att tänka efter för mycket så känns det nästan som semester. 

lördag 7 maj 2011

Sommarkänsla


Idag har jag röjt och donat på balkongen och har lyckats bli lite solbränd på kuppen, nu börjar det kännas som att sommaren finns precis bakom hörnet. Jag skulle egentligen handla blommor någon helt annan stans, någonstans där de säljer bra saker på riktigt, men när vi handlade lunch på Netto så stod den här stackaren i ett hörn och såg ensam och övergiven. Och jag tänker att någon måste ju älska även de fula petuniorna.

måndag 2 maj 2011

Gyllene

Åh, det blir så bra! Så mjukt och gult och fluffigt och alldeles fantastiskt. Och garnet. GARNET. Malabrigo, vilken grej alltså!

söndag 1 maj 2011

Första maj

Idag har vi vandrat och vandrat och njutit av hisnande höga toppar, djupa mossklädda dalar, fågelkvitter och lugn och ro. Nu värker ben och fötter skönt efter nästan två mil på gående fot och det känns otroligt välförtjänt med ett glas vin. Full av intryck så är jag nog redo för en ny jobbvecka.

(Psst, jag har stickat en massa också. Visar upp mer av det imorgon!)