måndag 27 september 2010

Budapest love

Hemma igen, och jag längtar redan tillbaka. Budapest visade sig vara en helt underbar stad, massor att göra och fantastiskt vacker arkitektur överallt. Kameran har gått varm och så snart jag har gått igenom bildskörden så delar jag med mig av den till er.
Vi har promenerat i massor och bara tittat på allt det vackra, råkat göra intrång på Parlamentet och blivit bortmotade av vakter, druckit champagne på Donau och plaskat runt i termalbad i flera timmar.Den enda (stora) smolken i bägaren var att vi råkade ut för inbrott på hotellrummet på torsdag kväll. När vi kom tillbaka, glada i hågen efter en fantastisk kväll, var fönstret ut mot loftgången öppet och våra resväskor öppnade och innehållet spritt över rummet. Laptopen, lilla kameran, DSen, diverse kablar och framför allt passen var puts väck.

Riktigt riktigt tråkigt och jobbigt, men jag måste säga att jag blev sjukt imponerad av den ungerska polisen. På torsdag kväll stannade de två och en halv timme och undersökte, frågade och snokade runt och nästa morgon kom två CSI-tekniker och lyfte fingeravtryck, fotade och undersökte lite mer.

Det suraste med alltsammans var att en massa semestertid gick åt till att lösa krisen med de saknade passen så att vi kunde komma hem igen. Men å andra sidan så har vi fått se svenska ambassaden i Budapest, det är det inte alla som har gjort! Men men, det löste sig till slut. Vi fick nya snygga rosa pass och försäkringsbolaget har gått med på att ge oss pengar för sakerna. Slutet gott allting gott.

Jag återkommer imorgon med mera bilder!


3 kommentarer:

 1. Har också varit i Budapest, för många år sedan. Var väl lite för ung för att uppskatta all vacker arkitektur men förälskade mig i alla fall i parlamentet. Så vackert! Skulle gärna åka tillbaka dit nån gång. :-)

  Tråkigt med inbrott, men skönt att det ordnade sig bra ändå.

  SvaraRadera
 2. Det ser otroligt vackert ut! Nu vill jag ännu mer uppleva Budapest! ;)
  Själv måste jag säga att jag är hemskt tacksam att dom snodde saker när ni inte var där! Istället för att råna er. Man har ju sett på Criminal minds hur illa det kan gå!!!;) Puss

  SvaraRadera
 3. Åh vilka fina bilder! Skönt att det löste sig för er också, det är ju mardrömmen att bli av med grejer och pass på en resa!

  SvaraRadera