lördag 26 december 2009

Lugn bara lugn

Vi överlevde resan till Umeå, jag har bara inte hunnit med att blogga om vår säkra ankomst. Lite småstrul blev det längs vägen. En liten bit utanför Göteborg märkte vi att vi inte fick fram någon spolarvätska, och som de bilgenier vi är så fyllde vi bara på lite mer och tänkte att det nog skulle lösa sig. Icket sa nicket, ingen spolarvätska, bara massa saltkladd på rutorna. När vi började fundera så kom vi fram till att senaste vi fyllde på var det ju mitt i sommaren (Bettan får inte motionera så ofta) och sedan dess hade det ju gått och blitt vinter, och helt klart mer än -5 grader ute. Bottenfruset i tanken med andra ord. Men som tur är tittade vi båda på McGyver när det begav sig så medelst plastslang och två flaskor t-röd klarade vi biffen. Sedan var det mest lätta saker att fixa, lite halvljus och torkarblad och sådant.
Det roligaste med det hela var nog minen på mannen bredvid mig i kön när jag väntade på kassan på macken, inte varje dag man ser någon handla t-röd och bullar samtidigt.


Här uppe är det kallt kallt kallt, jag har blivit bortklemad av det mesiga götelaborgsvädret. Julen har varit väldigt lugn och avslappnad, men jag har inte spenderat många minuter utomhus. Tomten kom med ett lyxset KnitProstickor, massor av garn, böcker och choklad. Allt en flicka vill ha med andra ord.

Jag hann sticka klart mina julklappar i bilen på vägen upp och hoppas och tror att de blev väl emottagna av sina nya ägare. Syster fick ett par Bellavantar, och brodern ett par varma Eskimovantar. Jag kommer helt klart sticka ett par Bellavantar till mig själv, älskar flätmönstret, men kommer nog flytta en del på minskningarna.

Nu väntar jag på att Karl ska ta sig ut till obygden från stan så blir det vegetariska kåldolmar och en massa mer julgodis. Norrlandstiden håller på att rinna ut, men jag tänkte hinna med ett besök hos farmor och lämna över strumporna jag stickade klart för länge sedan innan det är dags att parkera sig i bilen och blåsa hem igen med mellanlandning i Gävle.

4 kommentarer:

 1. Härligt snölandskap, längtar lite efter riktig kyla, hård och torr! Här har snöat lite till idag men det är nog inget att lita på!
  Fina vantar, särskilt de svarta med fläta, kul att sticka flätor, lite sugen på det...också! :-)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. De där Bella-vantarna är riktigt fina, jag blev också så sugen på att sticka dom när jag såg Lisas. Vad har du använt för garn?

  SvaraRadera
 3. Clara: Vantarna är stickade i Drops Alaska och på 4.5 mm stickor. För mig är vantarna lite lite för små eftersom det egentligen ska vara bulky-garn, men det funkar rätt bra ändå =)

  SvaraRadera
 4. Åh så uppfinningsrika ni är, jag hade brutit ihop i den situationen. Jättefina vantar, de behövs i vinterkylan!! Vilka fina julklappar sen! :-D Gott nytt år föresten, vi dansar in i det nya året med orden "yes I can knit" på läpparna!

  SvaraRadera