måndag 6 juni 2011

Årets dyraste sovmorgon

Emelies recept på en hyfsat rutten dag:

1, Förbered gärna redan kvällen innan genom att först fastna i en bra bok till inpå småtimmarna, och sedan ha svårt att somna.

2, Vakna omtöcknad av att någon (välj själv person) plötsligt börjar gasta om att klockan är 10.52.

3, Inse att du, plus två personer till, måste befinna sig på flygplatsen om åtta minuter för då stänger incheckningen. Drabbas av svårt adrenalinpåslag.

4, Klä på dig, skrikandes om att det är bråttom. Ta gärna på tröjan bak och fram. Hårborstning, frukost och BH (om du använder sådan) kan du glömma. 

5, Susa mot flygplatsen, se klockan slå över till 11.00 och inse att incheckningen har stängt. Lev lite på hoppet om att ni kanske kanske hinner fram till 11.15 då planet skall avgå.

6, Anländ till flygplatsen kl 11.16 och se ett Malmö Aviation-plan med destination Bromma-Umeå lyfta på andra sidan byggnaden. Svär gärna lite. Och så lite till. 

7, Spring runt på flygplatsen med håret på ända, tröjan bak och fram och svår morgonandedräkt och försök hitta en ny flygbiljett till Umeå. På en röd dag. Den sista röda dagen i en långhelg. 

8, Adrenalinet börjar nu avta och istället börjar ett stort svart hål uppstå i plånboken, ungefär på samma ställe som kontokortet befinner sig. Ungefär samtidigt börjar koffeinabstinensen infinna sig. Och ungefär samtidigt börjar en City Airlines-säljare se väldigt nöjd ut. 

9, Vackla hemåt, försök förstå vad som precis just hänt och invänta den nya avgångstiden. Förbanna gärna dig själv lite extra under de här timmarna för att du var dum nog att inte ställa en extra väckarklocka. 

10, Skicka iväg berörda resenär, åk hem, drick en öl. Det kommer kännas bättre efter en öl.


4 kommentarer:

 1. Ååh! Fy farao, som Pippi skulle säga eller något kraftigare ord...sånt händer liksom inte!

  Något mer än EN öl tycker jag verkar vara på sin plats...

  (Jag hade en försenad städpatrull på min sida när jag höll på att missa flyget från London men jag känner liksom hur det svider till i plånboken varje gång jag tänker på hur dyrt det hade blivit med en extra övernattning och ny biljett. Det hjälper liksom inte att det GICK bra. Och så är det stoltheten också, som fått sig en törn.)

  Efter en sådan dyr sovmorgon med eländeskänsla MÅSTE veckan som kommer bli bättre!

  SvaraRadera
 2. Stackars människa! Jag lider med dig!
  Det är svårt att matcha känslan man har när man tittar på klockan, det ögonblicket när man inser vidden....
  Hoppas innerligt att det ska flyta på lite bättre för dig nu!

  SvaraRadera
 3. Usch, vilken gräslig dag! Någon gång i framtiden kanske ni kan skratta åt det... men inte riktig än.

  SvaraRadera
 4. men fy vilken hemsk upplevelse!

  SvaraRadera