fredag 29 juli 2011

Semestertidsbrist

Det är oväntat svårt att hinna med allt när man har kvasisemester (låtsas att någon annans semester också är ens egen, inte bara vanlig arbetslöshet). Stackars bloggen har blivit lidande, men frukta icket! Jag håller på med ett bildtungt best of Juli-inlägg, kommer vilken dag som helst nu. 

Stickas görs det faktiskt också. Med 18000+ projekt på Ravelry så kan det ju vara värt att testa en Clapotis, så många stickerskor kan inte ha fel. Det känns märkligt läskigt att medvetet tappa maskor, men också lite befriande. Roligt är det! Katterna bidrar också gärna till stickningen ser jag nu, garnet består just nu av en skön blandning mellan ull/silke/siameshår. Fint ska det va. 

4 kommentarer:

 1. Så fint det blir!
  Jag har också precis börjat på en Clapotis. Jag är också så nyfiken på den populära sjalen! Vad har du för stickor/garn- kombo? Jag är lite osäker på om jag vill ha löst eller lite fastare utseende. Just nu provar jag med 5,5 på Ullcentrumgarn 300m/100g.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket!

  Jag stickar den i Teetee Elegant (27 maskor över 10 cm) på stickor 2,5, kände att jag ville ha den lite fastare iom att de tappade maskorna i sig ger mycket luft i sig och ville inte tappa kontrasten där emellan.

  Ska bli spännande att se din också!

  SvaraRadera
 3. Oh, jag åkte till alpacka-gården...så nu har jag också påsar med den lenaste, renaste tänkbara ull. Spann en meter bara för att jag inte kunde hålla mig fast jag inte alls hade tid! :-)
  Och ägarinnan var verkligen trevlig. I maj åker jag dit igen, då klipper hon så då kan man få fler färger! :-)
  Vi kanske ska åka dit tillsammans, tror nog att Willow Fairy kunde vara intresserad också?

  SvaraRadera
 4. Ja, ditt garn är ju bra mycket tunnare än mitt då :-) Jag stickar på en bit så får jag se hur det ser ut när jag får börja tappa maskor.

  SvaraRadera