söndag 22 januari 2012

EFIT


Idag tänkte jag dessutom försöka mig på att visa min dag ett foto i timmen, fler som gör samma sak hittar ni här.

11.00. Efter en otroligt lång sovmorgon masar vi oss ut sängen vid halv elva ungefär. Efter frukost och History Channel-dokumentärer är det dags att pyssla om dagens brödbak lite. 
Tanken var det det skulle bli någon slags rågsurdegs-vetelimpa, men den överhängande bristen på vetemjöl gör att det blir någon slags vete/rågsikt/dinkel/honungs-rågsurdegslimpa istället. Vi får se hur det blir. Älskar för övrigt Saltås grafik, allt blir extra fint och roligt med så snygga påsar.


12.00. Bestämmer mig för att det till slut är dags att åla mig ur morgonrocken och borsta håret. Hej dagen, nu kör vi! Katterna har däremot gett upp och gått och lagt sig igen. 



13.00. Full fart framåt, dags att ta itu med dagens ärenden. Först till Kållered och fixa mat till ovan nämnda djur. Snön gör allt så ljus att det nästan gör ont i ögonen, jag blir glad över att det äntligen känns som vinter men samtidigt lite ledsen över att det redan nästan är förbi. 


14.00. Inklämd i ett provrum på XXL i Sisjön, nya träningsbyxor står på shoppinglistan. För första gången någonsin har jag inhandlat ett par sådana där astajta, ett-andra-skinn-träningsbyxor. Och jag tror helt galet nog att jag trivs i dem. Spinning tre gånger i veckan har hjälpt till lite i alla fall. 


14.22. Dagens lunch är värd en extra bild. Pasta med tre sorters ost och grönsaker på Mannerströms Saluhall, fantastiskt snygg och minst lika god mat!


15.00. Hemma igen och dags att baka ut bröden i vild panik (nåja, lite bråttom var det faktiskt). Lös deg med mycket vatten = kladdiga fingrar och oformliga bröd. Men förhoppningsvis goda och med mycket stora luftiga hål i.


16.00 - 18.00. Här blir det en lucka och inte mycket mer än en dassig mobilbild. Jag misstänker att det inte hör till god ton att hala fram en systemkamera i damernas omklädningsrum på gymmet och börja fota loss så min stackars HTC fick duga. Spinningpass har hunnits med och dessutom inhandlande av middagsingredienser. Jag trodde verkligen att söndagen skulle bli en sådan där slappardag, men nu när jag ser den i bilder så har jag ju redan hunnit med massor. Lägg på en efter-träning-endorfinkick på det så får vi se vilka stordåd som kommer i kväll. 


19.00. Middag, linssoppa med massor av vitlök och så nybakat bröd till det. Jag kunde inte låta bli att provsmaka brödet lite, det blev riktigt fint! 


20.15. Efter-maten-komat sätter in, snudd på medvetslösa i soffan. Det går något på tv som jag inte riktigt orkar bry mig om att sätta mig in i och förstå, och jag orkar inte riktigt byta kanal heller. Funderar lite på om jag ska påbörja ett par matchande vantar till min Brambles, men hittar inget färdigt mönster som känns rätt och jag vet inte om hjärnan klarar av att prestera ett eget. Sparar nog lite på den karamellen...


21.13. Vaknar till ut komat tillfälligt och tar en sväng till ICA Maxi. Slut på Onico hemma, ve och fasa! Eftersom vi varit så duktiga får vi varsitt tuggummi ur apparaten, min var en lime. Smakar lika fint nu som för 20 år sedan. 


22.00 - 22.57. Fika, te med fina budskap på etiketten och film. Triangle heter filmen, smått obehaglig film.




23.38. Och med det så säger jag tack och hej för idag, tröttheten börjar smyga sig på trots den långa sovmorgonen. Hej till alla er som irrat sig hit under dagen, roligt att höra från er! Det här gillade jag verkligen, det kommer helt klart bli fler efit-dagar framöver.

Gonatt!

4 kommentarer:

  1. Vad skönt med lugn sovmorgon! Det kan man behöva!
    Vilka jättevackra katter!

    SvaraRadera
  2. Jag har knallat runt i djupsnö jag, blir lite motion det med :)

    SvaraRadera
  3. Kikar in på din EFIT dag, ser bilden framför mig när du med en systemkamera knäpper vilt i omklädningsrummet :-)

    SvaraRadera