lördag 26 december 2009

Lugn bara lugn

Vi överlevde resan till Umeå, jag har bara inte hunnit med att blogga om vår säkra ankomst. Lite småstrul blev det längs vägen. En liten bit utanför Göteborg märkte vi att vi inte fick fram någon spolarvätska, och som de bilgenier vi är så fyllde vi bara på lite mer och tänkte att det nog skulle lösa sig. Icket sa nicket, ingen spolarvätska, bara massa saltkladd på rutorna. När vi började fundera så kom vi fram till att senaste vi fyllde på var det ju mitt i sommaren (Bettan får inte motionera så ofta) och sedan dess hade det ju gått och blitt vinter, och helt klart mer än -5 grader ute. Bottenfruset i tanken med andra ord. Men som tur är tittade vi båda på McGyver när det begav sig så medelst plastslang och två flaskor t-röd klarade vi biffen. Sedan var det mest lätta saker att fixa, lite halvljus och torkarblad och sådant.
Det roligaste med det hela var nog minen på mannen bredvid mig i kön när jag väntade på kassan på macken, inte varje dag man ser någon handla t-röd och bullar samtidigt.


Här uppe är det kallt kallt kallt, jag har blivit bortklemad av det mesiga götelaborgsvädret. Julen har varit väldigt lugn och avslappnad, men jag har inte spenderat många minuter utomhus. Tomten kom med ett lyxset KnitProstickor, massor av garn, böcker och choklad. Allt en flicka vill ha med andra ord.

Jag hann sticka klart mina julklappar i bilen på vägen upp och hoppas och tror att de blev väl emottagna av sina nya ägare. Syster fick ett par Bellavantar, och brodern ett par varma Eskimovantar. Jag kommer helt klart sticka ett par Bellavantar till mig själv, älskar flätmönstret, men kommer nog flytta en del på minskningarna.

Nu väntar jag på att Karl ska ta sig ut till obygden från stan så blir det vegetariska kåldolmar och en massa mer julgodis. Norrlandstiden håller på att rinna ut, men jag tänkte hinna med ett besök hos farmor och lämna över strumporna jag stickade klart för länge sedan innan det är dags att parkera sig i bilen och blåsa hem igen med mellanlandning i Gävle.

måndag 21 december 2009

Nu måste vi fara, adjöken adjö!


Ofta när jag ska resa någonstans långt bort dyker den här låten upp i mitt huvud, jag kommer på mig själv att gå och nynna "adjöken adjö" och ser mig själv resa iväg med ABC-tåget. Det är inte konstigt att man är som man blev med tanke på vad man tittade på när man var liten.Jag har varit lite frånvarande på sistonde, verkligheten har stulit tid från bloggandet. Jag har jobbat en massa, och kommit helt tom och slut efteråt. Det tar på att bli utskälld åtta timmar i sträck. Visst kan folk vara arga till och från, men den här veckan har det verkligen varit riktigt illa. Så pass att jag gått och gömt mig på toaletten ibland bara för att få andas och komma tillbaka mellan varven.

Stickningen har gått på högvarv, jag insåg för ett tag sedan att jag inte hade stickat klart en endaste julklapp. Eskimo plus stickor 8 blir snabbt vantar, jag hoppas nu att mottagaren inte läser min blogg för jag kan inte låta bli att dela med mig:

Notera att vantarna innehåller inte mindre än t r e olika färger. Visserligen bara en rand vitt, men ändå =) Riktigt varma och goa blev de också. Håller på med mera stickning som i vanlig julordning inte är klar ännu, men det blir ett par timmar i bilen så jag borde hinna med.

Jobbet har förresten inte bara inneburit misär. Förrförra torsdagen var det julbord på Barken Viking, mycket gott men med tveksam underhållning. Förra torsdagen var det sedan avskedsfest för MKC, MKS och MKI på Elyseum, också väldigt väldigt bra. Jag dansade linedance till sent på natten.
I lördags var det sedan ännu mera festligheter. Herr Grahn bjöd på 25årsfest på Grahns pensionat i Ertseröd, väldigt roligt och väldigt mycket vin blev det.

Nu måste jag ta mig i den berömda kragen och packa klart, åker hem till Ume imorgon och måste försöka bestämma vilka stickningar jag ska ta med. Dagens i-landsproblem =)
Jag ska även fundera på vem jag ska lägga min SYTCYK-röst på, inte alls lätt någonstans.

Ha det fint hörni!

söndag 13 december 2009

Om någon

av er SYTYCK-stickerskor vill ha en snabb sammanfattning av vad jag egentligen har sysslat med de senaste månaderna så finns det mesta samlat här! Min huvudsakliga sammanfattning av det jag tycker har varit viktigast, själva processen och utvecklingen, så har jag skrivit lite om den här.

Tur för mig att jag har skaffat en blogg, kommer knappt själv ihåg vad jag har gjort under hösten förutom att sticka =)

Igår var jag förresten på fest och hittade en väldigt söt hund att pussa på. Berätta inget för katterna bara, de blir så svartsjuka. Tack för igår Sofie, det var jättebra! Och grattis igen på födelsedagen!

torsdag 10 december 2009

Åh lediga dag

how I love thee. Sova lite längre, dricka kaffe i lugn och fred, sticka lite, klappa lite på katterna. Dessutom är Ishbel färdigblockad och fotograferad med granen som hjälp. Jag tror bestämt att hon ska få bli en tidig julklapp, lämnar över den ikväll.
onsdag 9 december 2009

Tack Lisa!

Det har varit så galet mycket omkring och överallt att jag inte har hunnit skriva om den underbara torpträffen i söndags. Lisa bor i världens finaste hus, jag vill vara en liten tomte och bo i ett hörn i ditt hus tillsammans med spöket i fönstret! Och om du någon gång behöver en arkeolog till den där torpgrunden är det bara att höra av sig =) Mina bilder från söndagen blev tyvärr rätt få, och rätt dåliga, så jag låter helt enkelt bli att lägga ut dem.
Det var jätteroligt att få se er andra stickare i verkligheten också, det vill jag ha mer av i framtiden. Stickcafe på måndag Clara?

I måndag var det sedan dags att träffa svärfar för middag medan han var på besök i ett grått och regnigt Götelaborg. Väldigt god mat, gott vin och gott sällskap på La Terazza. Tisdag var sedan en såndär dålig dålig dag när jag mest gjorde inget förutom att sova, usch. Idag sedan jobb jobb jobb hela dagen, och sedan virkcafe med finaste Avslöjd. Peppar som tusan på nästa möte på onsdag!

Lisa har ju dessutom utlyst en jazz hands-tävling på SYTYCK-bloggen, så här kommer mina händer in action. Både i stillbild och i rörelse;


Det som stickas på är min Daybreak som påbörjades hos Lisa. Troligtvis det mjukaste jag någonsin stickat, jag är lite kär. Och kära Tiger verkar inte kunna hålla sig borta från mina sticknördiga bilder.

Imorgon blir det julbord med jobbet, planerat att låta bli att äta på dagen så att jag med gott samvete kan äta sjuka mängder gravad lax.. mmmm..

lördag 5 december 2009

Idag

har jag varit modig, igen! Idag var det nämligen inspelning på riktigt av mitt avsnitt Vem vet mest. Helt galet att jag sätter mig i en situation där 500 000 svenskar kan se mig på TV. Roligt var det, även om mitt eget slutresultat kanske var under all kritik.

Väl hemkommen igen stickade jag vidare på min Ishbel, kortade bort ett par varv på mönster D för att garnet skulle räcka till avmaskningen, men ack vad jag bedrog mig. 1,5 dm från målsnöret tog garnet slut. Bara att plocka upp avmaskningen igen och backa, backa,backa. Tänker mig att jag bara gör A och B och sedan hoppar till D och E, det borde funka maskantalsmässigt, utseendemässigt och garnmässigt.

Nu ska jag och kärleken ta oss iväg till Liseberg och titta på den sjuka mängden lampor och jag planerar att dränka mina sorger i varm choklad =)

torsdag 3 december 2009

Men vänta, det kommer mera!

Nej just precis, jag och ni har väl inte glömt Selbu-vantarna? De får bli min stora finalakt i SYTYCK, håller på och knepar och knåpar på presentationen av den stora finalshowen. I nuläget är partner (vante) nummer två inte riktigt klar heller, men det är inte långt borta. Håll ut, håll ut, den som väntar på något gott.. väntar ju som bekant alltid för länge, men ja.. ni förstår.

På tal om ni förstår så är jag fortfarande helt tagen av gårdagens konsert på Kåken. Ida och Simon gjorde en stillsam och väldigt vacker spelning, ni är alltid vackra! Och Nina Ramsby sedan, vilken människa! Jag är lite förälskad, hon är ju ungefär hur duktig som helst. Jag ansluter mig glatt till det redan stora ledet av fans. Om hon spelar i en stad nära dig - ta chansen att gå dit, en fantastiskt upplevelse utlovas!

Bilden från www.ninaramsby.com

onsdag 2 december 2009

Dagens bästa tips?

Om du inte har annat för dig ikväll, kom och titta och lyssna på Nina Ramsby och Ida och Simon ikväll på Kulturhuset Kåken. Massor med mys och bra musik utlovas!

Sömnlös i Kallebäck

Klockan är snart fem och jag är fortfarande vaken. Helt sjukt, men inatt vill huvudet inte stänga av och vila. Stickar och funderar på allt och inget, allt från att det är trevligt att det snart är jul till Vad Ska Jag Bli När Jag Blir Stor Och Hur Ska Jag Lyckas Med Det. Det är nog det sistnämnda som gnager mest, har en del att ta itu med för att bli klar, men inte riktigt ork och motivation. Att det sedan inte finns jobb när man väl blir klar gör inte att saken känns lättare. Den sedvanliga höstliga framtidskrisen med andra ord. Kommer som en kär gammal ovän varje år.

Ishbel håller mig sällskap. Ishbel version två kanske jag ska säga. Fick mitt garn och te-paket idag, och däri låg det tre nystan Country från Marks & Kattens som påstod att de ville bli en Ishbel. Vem är väl jag att säga nej, började sticka nästan så snart paketet var öppnat. Tack snälla Mary-Ann! Med i paketet var också roibooste med vaniljsmak, en favorit, och juleskum =)
Har kollat runt lite på Ravelry efter garnet, men hittar inget där. Någon som vet något om det?


tisdag 1 december 2009

Julklappstävling!


Hos Stickfrossa, klart jag ska vara med!

Och förresten..

.. så tycker jag nog att granen är färdigklädd nu:

Japp, jag är galen som tar fram granen innan det knappt ens har blivit december. Men jag vill njuta av julen och ljusen så länge som möjligt, allt ska ju ner innan vi åker till Norrland till riktiga julafton.