tisdag 4 maj 2010

Jodå

Jag stickar faktiskt lite också (eller ganska mycket faktiskt). Maj månads mönster i Stickameras sockklubb, Twisted, är helt fantastiskt! Jag blev precis klar med socka nummer ett och det är nog den snyggaste socka som har lämnat mina fingrar på länge. Nu är det mörkt och uschligt så bilden får vänta tills imorgon.

Annars har det varit stora fixardagen idag. Först en telefonmorgon där jag lyckades gulla till mig en skiva med Vista Home Premium från HP eftersom det inte går att komma åt partitionen med installationsfilerna på min stackars brända hårddisk i laptopen. Sedan boka tid hos tandläkaren eftersom samma lagning har lossnat för förtiumpte gången i rad. Jag måste sluta gnissla tänder när jag sover. Till sist misslyckades jag med att komma fram till A-kassan.

Någon som vet hur det funkar det där? Jag har kommit in på en sommarkurs i arkeologi, en fältkurs som vore fantastiskt bra att ha på CV-n. Problemet är att den går på heltid, men det går väl inte att plugga heltid med bibehållen A-kassa?

Idag har jag också varit en sväng till finaste Sofie och druckit kaffe. Det kommer bli otroligt tomt utan dig i stan, men jag får ta kaffeturer till Malmö istället!

Sista stoppet för dagen var hos veterinären där jag har betalt mer för två kilo kattmat än vad guldpriset ligger på i nuläget. Kändes det som i alla fall. 330 kr för två kilo mat, huvaligen. Om de bara kunde sluta äta precis allt som inte är fastskruvat så kanske deras små magar skulle fungera lite mer som de ska, och matte skulle slippa bli ruinerad. Jäkla djur, tur att de är söta.

Nu ska jag krypa ner i sängen och mysläsa, håller på att läsa om The hronicles of Thomas Covenant the Unbeliever av Steven R Donaldson. Läste hela serien på svenska för en massa år sedan, tar om den på engelska nu. Om du vill läsa en bok med en riktig antihjälte behöver du inte leta längre, som jag minns böckerna så var jag arg på huvudkaraktären serien igenom. Men det är bra, riktigt bra.

Och nu har jag svamlat nog för idag tror jag, gonatt med er!


3 kommentarer:

 1. Tyvärr är det så att man oftast inte får studera alls med bibehållen a-kassa. Om man är mellan utbildningar (oavsett nivå eller om man avslutat examen) räknas den tiden som ferie. Och då är man inte arbetslös i arbetslöshetsförsäkringens mening. Under särskilda omständigheter kan man få studera på deltid (upp till halvtid tror jag tolkningen är). Men fortsätt sök din a-kassa eftersom de beslutar om rätten till din ersättning. Och om du får ja, se till att du får ett skriftligt beslut på det. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Tycker absolut du får komma till Malmö;)
  Jag tror inte att man får plugga alls när man har akassa... Amelie får inte göra det iaf...

  SvaraRadera
 3. gud vilken krångel det där med att man inte får plugga när man har A-kassa! :( de förstör ju istället för att ge en en chans!

  är din katt sjuk? :(

  SvaraRadera