tisdag 11 maj 2010

Kakan har fått en maka

Jag snörvlar och kliar stoiskt (nåja) vidare, och idag blev äntligen mina Twisted-sockor klara. Jag vill nog aldrig ta av mig dom, jag har aldrig förut stickat strumpor som passar såhär bra. Att de dessutom var roliga att sticka och blev snygga gör inte saken sämre. Mycket nöjd!

Idag har jag dessutom besökt Regionarkivet och tittat på stumfilm från 1923. Boman på utställningen visade sig vara en väldigt söt och rolig historia om en familjs försök att återförenas under den pågående Jubileumsutställningen. Filmen är inspelad i Göteborg, Kungsbacka och på Gunnebo Slott och roligast av allt var nog att se alla miljöer från utställningsområdet "live". Har du inget annat för dig så rekommenderar jag en helt klart speciellt filmupplevelse på arkivet, lokalhistoria i rörliga bilder!

Nu ska jag försöka packa ihop sambon inför hans resa upp till Umeå, jag blir gräsänka fram till söndag = massor av sticktid. Läge att ladda datorn med Greys Anatomy och sticka ikapp WIP-högen (eller börja på något nytt kanske?).

6 kommentarer:

 1. Superfina! Mina har stannat upp lite då jag jobbat, varit trött och inte orkat riktigt. Men jag siktar på att ha dem färdiga senast på torsdag kväll!

  SvaraRadera
 2. nu var du allt snabb! Fina blev de, dessutom!

  SvaraRadera
 3. Kommer du ihåg om inspelningar på Gunnebo innehåller vyer över södra trädgården eller nånstans nära orangeriet där?

  Det där filmer skulle vara intressant att kolla också för mitt uppsatsarbetet...

  SvaraRadera
 4. Men herregud emilie, jag trodde du låg lågt med bloggandet men du måste fallit ur min lista! har inte sett ett inlägg på evigheter! Lägger tillbaka dig genast!

  Hoppas vi ses snart. Du är välkommen hem till mig på vm-stickning första veckan, sen åker jag till tyskland

  /janette

  SvaraRadera
 5. snygga!! :) önskar att jag oxå kunde sticka!

  SvaraRadera
 6. de är snygga de här sockorna!

  SvaraRadera