söndag 21 mars 2010

Grålös


Stackars kisse. Sedan i fredags har Gråis inte mått speciellt bra, allt han stoppat ned i magen har kommit upp igen med en rasande fart. Tre dagar utan mat och med väldigt lite vatten gör en stackars kisse väldigt trött och hängig, så idag packade vi ihop honom och åkte iväg till Smådjursakuten. Nog för att han var trött, men han hade i alla fall kraft nog att ljudligt påpeka att han minsann inte alls tycker om att åka bil, och synnerligen inte utan sin bror.
Väl där blev det blodprov och röntgen, tack och lov inget som satt fast i magen och alla blodvärden var okej. Han har helt enkelt en rejäl magkatarr och är uttorkad, och fick lov att stanna över natten med dropp och lite andra bra mediciner.

Det känns tomt och konstigt att bara ha en katt hemma, och Tiger är inte det minsta nöjd. Var han än letar och hur mycket han än skriker kommer inte brorsan fram, han är ensammast i Sverige. Efter ronden imorgon vid 9 får vi veta om han får komma hem eller inte, samt hur många armar och ben vi är skyldiga. Tack och lov för försäkringar...

Stickat blir det en del också faktiskt. Håller på och stickar en påsk-presentsjal i drops delight, men jag är inte helt säker på att jag blir nöjd. Det blir så... randigt, och spetsmönstret försvinner liksom i alla ränder. Funderar på om jag ska orka dra upp alltihop, vilket inte känns helt lätt med tanke på att garnet är luddigt, eller om jag bara ska vara nöjd. Just nu är det för mörkt för bilder, ska fixa sådant imorgon så kanske jag kan få lite smakråd.

2 kommentarer:

  1. Stackars kissarna och stackars ägarna, alltid oroligt när djuren är dåliga! Gott att det inte var något värre!

    Det är klurigt det där med självrandande garn och flamgarn; jag älskar det men det går sådär ihop med min nya passion, spets. Kom av mig med mina sockor ("extra allt") för att färgskiftningarna dränkte spetsen lite grand. Och så var jag ivrig på nästa projekt... :-)

    SvaraRadera
  2. Lilla bebisen... Hoppas han är okej att komma hem till tryggheten och brorsan sin idag!!!

    SvaraRadera