söndag 6 juni 2010

Tills skåneland och tillbaka

Här har det varit tyst ett par dagar av den enkla anledningen att jag har befunnit mig cirka 27 mil söderut. Fredag till söndag spenderades i vackra Malmö, där jag egentligen aldrig varit (att springa över tågperronger på centralstationen räknas inte riktigt. En hel helg full av gott sällskap, solsken, öl på mysiga uteserveringar och kulturnörderi.

Sofie har visat mig sin nya stad, jag har tagit det obligatoriska turistkortet av Turning Torso och vi har sett det mesta på Malmö Museér (utom ormarna). Museet har en riktigt fin arkeologisk utställning. Lite gammal kanske rent estetiskt och utställningstekniskt men full med fantastiska föremål. Ibland måste man få låta bli att tänka på kontexterna och tillåta sig själv att bli helt till sig över flintyxor och holkyxor. De hade också en riktigt fin "profilvägg" ur en gravhög där man verkligen såg skillnaderna i lager och hur en gravsättning kan se ut under ytan.Utanför museet hittade vi en and på ett något udda ställe. Men det kanske var toppen ur and-perspektiv, varmt och nära till fikade människor.

Och till sist, världens snyggaste Netto-butik. Jag önskar att Netto Kallebäck kunde se ut så. Tack Sofie och underbara Malmö, jag kommer tillbaka snart!


Och förresten tror jag att jag har lyckats bestämma mig för vilken kamera jag vill ha! En Nikon D5000 ska nog få flytta hem till mig inom en snar framtid!

2 kommentarer:

  1. Åh ni ser ut att ha haft en fantastisk helg! Vilka vackra bilder! En Nikon tror jag att det blir för mig också. Så småningom, när jag ger mig själv lov... Blir dyrt med båååde kamera och stickläger på en gång!

    SvaraRadera
  2. JA! Kom tillbaka! Du är välkommen närhelst du vill =)

    SvaraRadera