onsdag 16 juni 2010

Vi leker vidare

Jag, kameran och katterna. Katterna är måttligt roade av den där konstiga svarta saken som dels låter och blixtrar och dels stjäl mattes all uppmärksamhet. Men det är roligt, roligt, roligt!

I övrigt har det varit en långsam dag. Ett par avsnitt Criminal Minds, kaffe och stickning. Garnet till min Gail, Softblend från Färgkraft, luktar mer och mer spinnolja ju längre in i nystanet jag kommer och efter ett varv eller två är fingrarna alldeles klibbiga. Hur gör man bäst för att tvätta bort oljan ur den färdiga sjalen?

Ha det gott!

3 kommentarer:

 1. Lite trist om garnet luktar?!
  Jag har alltid hittills behandlat mina stickade saker lite hårdhänt (i maskinen med dem! Klarar de inte det så klarar jag mig utan dem, typ!)men på spinnkursen fick jag lära mig annat...
  Fale Artut har helt nyligen provat på något tvättmedel, har du sett det? Kanske kan vara något för dig?

  SvaraRadera
 2. Ha i lite tvättmedel när du blötlägger i ljummet vatten innan blockning. Skölj i samma temperatur som du blötla i. Rulla in i en handduk, tryck ut vattnet och blocka. Det går bort. Själv tycker jag om Coop Änglamarks Fintvättmedel, utan parfym och med lanolin.

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Ja det är kul att fota men än så har jag en inte så avancerad kamera som dig. Hoppas det ordnar sig med sjalen. Fina missar!

  SvaraRadera