fredag 5 februari 2010

Rapport från sjuksoffan

Nu verkar den ha landat på riktigt, dunderförkylningen. Jag har kämpat mig genom två dagar av snor, trötthet och näst intill obefintlig röst, men idag orkar jag inte mer. Dagen har spenderats på soffan med Strepsils, näsdukar och dålig tv. Fruktansvärt skönt.

Jag hade tänkt att jag skulle ta mig till Arbetsförmedlingen för att skriva in mig, men kroppen protesterade högljutt. Skriva in sig på nätet fungerade inte heller eftersom en gammal registrering från 2006 låg ivägen, uppgifter som var kopplade till en gammal e-post som inte finns längre. Tack och lov så visade det sig att AF's IT-support vara underbar, fixade allt på nolltid. Nu är jag, delvis iallafall, inskriven och åker ner och kompletterar på måndag.

Igår var det pyttelitet möte med Avslöjd, vi blev tre personer totalt men det var riktigt mysigt. Jag fick två superfina nystan orange Silke Alpaca av finaste Okej då som ska få bli ett par handledvärmare framöver.

Min Ishbel är blockad och klar och ska strax få krypa ner i ett kuvert och åka iväg till än så länge hemlig ort. När jag satt och stickade på den gick det helt plötsligt upp för mig att det var helt självklart att den här personen ska ha den. Jag vet inte om någon annan där ute har provat våtblocka något i Zauberball, men det var den värsta färgfällningen jag någonsin varit med om. Handfatet behövde skrubbas efteråt för att inte få en snygg, grön ton.

Jag har också börjat på en tröststickning till mig själv, jag behövde något varmt, mjukt och fluffigt att fokusera på efter allt drama med jobbet och för att tackla förkylningen ordentligt. Jag följer strömmen och stickar en Citron, och jag förstår verkligen tjusningen. Garnet är Rheuma Thermal Wolle från Schachenmayr Nomotta, supermjukt och gosigt. Resultatet blir lite som en blandning mellan vispad grädde och fluffig nyfallen snö.


I övrigt är jag väldigt väldigt nöjd med mitt beslut över att lämna jobbet i förtid. Inget illa mot arbetsplatsen i sig, beslutet berodde helt och hållet på problem på individnivå. Ett tråkigt sätt att lämna en arbetsplats där jag i övrigt har trivts bra, men vissa saker tolererar jag inte.
Nu kommer istället motivationen att skriva klart uppsatser och ordna examen och pyssla en massa, bra energi helt enkelt!


5 kommentarer:

 1. Sjalen blev fantastisk!
  Din citron har du kommit en bra bit på, den ser också härlig ut!
  Skönt att du känner dig nöjd med ditt beslut och har landat i det. Jag avslutade en fast anställning för några år sedan och blev arbetslös ett halvår. Det fanns dem som tyckte jag var knäpp men det var nog snarare nödvändigt för att inte bli knäpp(are?!)! Fortfarande lite stolt över det beslutet! :-)

  SvaraRadera
 2. Gud så fantastisk den blev, din Ishbel, som en dröm!

  Citronen blir också fin förstås, jag har stått och klämt på det garnet ofta, jag är verkligt förtjust i det, men har aldrig stickat i det!

  Det viktigaste med sådana beslut är att man känner sig nöjd med det. Jag sa upp mig från en fast anställning för att flytta norrut till kärleken och var "arbetslös" i nästan tre år. Men på ett sätt eller annat så känns det som att det var meningen.

  Från en sjukling till en annan, jag hoppas att du kryar på dig snart!

  SvaraRadera
 3. Din Ishbel är helt underbar!!! Har inte prövat att sticka med Zauberball ännu men nu är jag sugen... riktigt sugen.

  SvaraRadera
 4. Ishbel sjalen är jättefin, men din citron blev jag så kär i så jag åkte och köpte mig två rosa nystan rheuma thermal wolle, det känns som det ultimata garnet för en citron! Om din ser ut som vispad grädde kommer min att se ut som sockervadd... mmm!

  SvaraRadera
 5. Åh tack för ett trevligt möte, det var riktigt mysigt med den lilla trion tyckte jag!

  Hoppas du är redigt frisk nu. Jag väntar fortfarande på att bli helt frisk. vad händer egentligen?

  KRAM

  SvaraRadera