torsdag 28 januari 2010

Plus minus noll

Mer eller mindre i alla fall. Jag tog mig iväg till jobbet igår trots ömmande hals, det dåliga samvetet över att de var så få på plats låg och gnagde i bakhuvudet och det blev svårt att hålla sig hemma en dag till. Dessutom är det här med sjukersättning man kan se sig om i stjärnorna efter om man jobbar som konsult, så ibland är det lika bra att ta ett rejält bett av det sura äpplet.

När jag då hade tagit mig igenom en arbetsdag tyckte jag att jag var värd ett besök på Tummelisa, mest för att kolla läget eftersom jag konstigt nog aldrig varit där. Helt fantastiskt underbar butik, och så hände det där konstiga igen. Det fastnade ett nystan garn i handen och visakortet ramlade ur plånboken och liksom bara åkte in i kortläsaren. Mystiskt..
Men nu är jag ägare till ett underbart nystan Colinette Jitterbug i färgen Salty Dog! Färgen gör sig som vanligt inte riktigt rättvisa på bild, den är djupare blå med en ton av grönt i verkligheten. Som ett mörkt turkosblått hav ungefär.


När jag ändå var i farten tänkte jag att jag skulle passa på och köpa ett nattlinne eftersom det är så för*****t kallt i sovrummet och min bättre hälft blir varm bara han tittar på elementet. Letade runt lite på olika affärer, men hittade inget som direkt passade. Tydligen finns det bara två olika looker enligt de flesta klädkedjor; porrig (rött, glansigt, kort, massor av spets) eller pryd (fotsid flanell). Precis innan jag gav upp och åkte hem kom jag på att jag glömt min gamla favoritaffär Change, och där hittade jag självklart det jag skulle ha. Enkelt men snyggt i stickad silke. Perfekt!


Summa summarum av gårdagen är dock att jag visst jobbade ihop lite pengar, men spenderade dem lika snabbt igen innan de ens kommit in på kontot. Men jag är glad ändå =)

2 kommentarer:

  1. Klart att du är nöjd; vackert garn och silkesnattlinne!
    Vi har motsatta situationen hemma, jag ligger närmast fönstret med bara lakan ovanpå och maken huttrar under dubbla filtar. Ibland värmer jag vetekudden åt honom... :-)

    SvaraRadera
  2. Jag lider med er varmingar, det är lättare att klä på sig lite mer än andra hållet om =)

    Jag ser verkligen fram emot att börja OS-stickningen, första gången jag stickar strumpor med sånt här lyxgarn!

    SvaraRadera