söndag 31 januari 2010

Ett fall och en lösning

Tur att man är listig ibland. Jag kom på ett jag hade en liten tuss entrådig grön ull från Ullcentrum liggande, så tack och lov är Ishbel nu avslutad och ligger och blockar som bäst. Förmodligen kommer den ha en skön doft av pannkaksos när den är klar, det är självdaget vi har i lägenheten funkar sådär.
Jag har fått mycket gjort den här helgen, min Daybreak är också blockad och klar! Jag tycker väldigt mycket bättre om den nu när den är utspänd och klar, GAIS-känslan har försvunnit till största del. Den blev rejält stor också, totalt 140 cm mellan vingspetsarna. Imorrn ska jag ta ut den på en testrunda, återkommer jag inte imorgon har jag blivit nedsparkad av GAIS-hatare =)


Förutom att göra klart en massa saker har vi hunnit med att tvätta och städa och göra en massa andra nyttiga saker. Igår blev det också middag på Casinot och lite spelat, inte ett öre vann jag i vanlig ordning. Men god mat och gott sällskap kompenserade gott och väl =)

fredag 29 januari 2010

Slut i rutan

Äsch då... Ungefär åtta rader från slutet på min supergröna Ishbel tog garnet slut. Vad hittar man på för listigt då? Jag är inte nog frälst av Zauberball för att köpa ett helt nystan till, jag kanske får leta igenom gömmorna lite och se om jag har något lämpligt att avsluta med. Om ingen där ute råkar ha en tåt över som de vill bli av med?

Jobbet idag var helt galet, hela växelsystemet crashade igår förmiddag och kom inte tillbaka förrän idag på eftermiddagen. Ibland gick det inte att logga in alls, men trots det kom det igenom samtal ändå någon gång ibland. Det gick inte att ringa ut, och prioriteringen på samtalen var väck.
Inte helt lätt att svara frågor som kräver tillgång till program som jag fortfarande inte har efter två års tjatande.

Nåväl. Äntligen helg igen, även om jag har en massa att göra. Skriva artiklar, upp och tvätta okristligt tidigt och så vidare. Men också utemiddag med kärleken, det ser vi fram emot!

torsdag 28 januari 2010

Plus minus noll

Mer eller mindre i alla fall. Jag tog mig iväg till jobbet igår trots ömmande hals, det dåliga samvetet över att de var så få på plats låg och gnagde i bakhuvudet och det blev svårt att hålla sig hemma en dag till. Dessutom är det här med sjukersättning man kan se sig om i stjärnorna efter om man jobbar som konsult, så ibland är det lika bra att ta ett rejält bett av det sura äpplet.

När jag då hade tagit mig igenom en arbetsdag tyckte jag att jag var värd ett besök på Tummelisa, mest för att kolla läget eftersom jag konstigt nog aldrig varit där. Helt fantastiskt underbar butik, och så hände det där konstiga igen. Det fastnade ett nystan garn i handen och visakortet ramlade ur plånboken och liksom bara åkte in i kortläsaren. Mystiskt..
Men nu är jag ägare till ett underbart nystan Colinette Jitterbug i färgen Salty Dog! Färgen gör sig som vanligt inte riktigt rättvisa på bild, den är djupare blå med en ton av grönt i verkligheten. Som ett mörkt turkosblått hav ungefär.


När jag ändå var i farten tänkte jag att jag skulle passa på och köpa ett nattlinne eftersom det är så för*****t kallt i sovrummet och min bättre hälft blir varm bara han tittar på elementet. Letade runt lite på olika affärer, men hittade inget som direkt passade. Tydligen finns det bara två olika looker enligt de flesta klädkedjor; porrig (rött, glansigt, kort, massor av spets) eller pryd (fotsid flanell). Precis innan jag gav upp och åkte hem kom jag på att jag glömt min gamla favoritaffär Change, och där hittade jag självklart det jag skulle ha. Enkelt men snyggt i stickad silke. Perfekt!


Summa summarum av gårdagen är dock att jag visst jobbade ihop lite pengar, men spenderade dem lika snabbt igen innan de ens kommit in på kontot. Men jag är glad ändå =)

måndag 25 januari 2010

Nu är det förkylt igen

Ont i halsen, kliigt i näsan, ont i öronen och allmänt trött. Suck.
Jag är ganska less på det här nu.
Jag stickar och stickar på min supergröna Ishbel när jag orkar och glor på dålig tv och dricker te därimellan.

Igår var det första bokmötet för terminen, vi läste Slumdog Millionaire av Vikas Swarup. Jag har inte kommit mig för att se filmen ännu trots alla Oscars och Golden Globes och blev verkligen positivt överraskad. Den är spännande, välberättad och genomtänkt. Rekomenderas varmt!


Nu ska jag dricka ännu mera te och klappa på katten som också känner sig lite ynklig idag. Men äter man blomjord så mår man illa, så är det bara. Synd bara att han inte riktigt tar in det resonemanget..

lördag 23 januari 2010

Äh



Jag lyssnar på den är och stickar lite istället. Det är en dag imorgon också.

En sällan skådad syn


Japp, det är sant. Jag har plockat fram Skatåspapperna igen för försöker bedriva någon slags vettig verksamhet här hemma. Artiklarna som ska skrivas till Marias publikation kring projektet har mest legat och gnagt som dåligt samvete i huvudet hela hösten, men nu har det till syvende och sist blivit en deadline satt till 31a januari. Lika bra att bita i det sura äpplet medan Karl jobbar övertid och sedan går på hockey. Massor av tid till att skriva skriva skriva... och kanske lägga upp en ny sjal.

Så illa är det faktiskt ställt med motivationen att jag väldigt lätt lyckas intala mig själv att jag visst behöver en egen Ishbel, och det är ju lite spännande att se om garnet räcker, och det är bra att ha något att pyssla med vid sidan om och... Ja, ni hör ju själva.


Nu har jag plockat fram allt jag behöver, visst förtjänar jag en stickpaus då?

torsdag 21 januari 2010

Stört omöjligt

Är det att försöka ta kort på svarta saker inomhus på kvällen. Idag har jag iallafall varit ledig, skönt skönt skönt. Fantastiskt att sova lite längre, klappa katterna på magen och dricka kaffe i lugn och ro. Jag har dessutom hunnit sticka klart den första garter stitch vanten till fina Affi på jobbet i finaste mjukaste babymerino. Jag måste helt klar sticka ett par till mig själv sedan, konstruktionen är i vanlig Ysolda-stil genomtänkt och smart, de är snygga och sköna.


Och så har jag fått en blogg-award av Cecilia! Jätteroligt, tack så mycket! Jag måste fundera lite över frågorna men lägger upp svaren snart, tummis =)

Imorgon jobb igen, men jag ser faktiskt bara fram emot det. Delar av vår kundservice var nämligen på prisutdelning för SM i telefoni och Kundservice och kammade hem ett silver! Imorgon kommer de hem och ska grattas med champagne och annat roligt, hejja oss!

tisdag 19 januari 2010

Wow, titta!


Kolla vad Gina lottar ut på sin stickblogg. Skynda skynda att tävla!

måndag 18 januari 2010

Under the influence of the Dome


Idag är jag trött. Inte bara lite småtrött sådär, utan massivt seg i kolan på väg att somna i stolen-trött. Och jag skyller allt på Stephen Kings Under the Dome. De senaste nätterna har jag legat uppe till tre innan jag lyckats skala bort boken från näthinnorna. Helt galet spännande, och det gör inget att boken är uppemot 900 sidor lång. Mer mer mer spänning!

Mina Kristinasockor är nästan helt klara, ska bara grafta ihop tån på socka två (nej, jag kunde inte låta bli att ändra lite på mönstret) och fästa trådar så är det fest. Funderar lite på vad jag ska sticka härnäst.. Finaste Anneli har beställt ett par trekkievantar som jag fortfarande funderar på hur jag bäst ska gå tillväga med för att få design och teknik att gå ihop. AnnaLena har beställt knästrumpor, men jag har inte kommit mig för att köpa garn till dem ännu. Kanske något litet litet till mig själv?

Idag var det förresten stickcafé också, underbart roligt som vanligt. Mera mera!

tisdag 12 januari 2010

Långsamma dagar


Här hemma har det inte gjorts många knop de senaste två dagarna. Jag har legat i soffan nedbäddad under en filt och tyckt synd om mig själv, till katternas stora glädje. Jag har orkat sticka lite lite och har åstadkommit ett.. russin?

Nää, det ser onekligen brunt, skrynkligt och oansenligt ut, men det är nog en av de bästa sakerna jag någonsin stickat. Den göteborgska vintern vägrar ju ge med sig i år så jag behövde något varmare runt öronen än min lite för stora Foliage. Ett tag var jag nästan på väg att införskaffa en köpemössa, men när jag "råkade" ramla över ett nystan Manu från BC Garn på nya Karma i Linné så var det inte mycket att be för längre.
Mönstret är An Unoriginal Hat från Yarn Harlot, garnet som sagt BC Garn Manu (ny favorit!) och stickor 6 och 7 mm. Slutresultatet är det mjukaste och varmaste som någonsin vidrört mina öron, och snygg på är den också =)

Första Kristina är också klar och jag susar fram på andra strumpan efter ett mycket kort SSS-uppehåll.

Imorgon tänkte jag ta mig tillbaka till jobbet igen, hejja mig!

torsdag 7 januari 2010

Stickeri a la det nya året

Det nya året bjuder inte bara på varm choklad och stelfrusna kinder, jag är dessutom för första gången med i stickameras sockklubb. Jag stickar och stickar en massa på januari månads mönster Kristina, och eftersom jag förbjudit mig själv att köpa mer garn under januari så fick jag leta igenom gömmorna här hemma efter en lämplig kandidat till jobbet. Jag hittade ett nystan babyblått Bendigo Woollen Mills 4 ply Baby Wool som jag fick med förra omgången Death By Socks. Kanske inte min färg, och kanske inte världens bästa sockgarn, men jag gillar verkligen paret jag fick från Helen i Australien så det får funka. Trevligt lättstickat mönster, jag susar fram!




Jag är också nästa klar med min Daybreak, den ska bara blockas och fästas trådar på. Jag är dock lite lite tveksam till hur färgkombinationen verkligen funkar. Kommer jag bli nedsparkad av GAIS-hatare? Ska jag ge bort den till någon? Eller funkar det?

Vad säger ni?


onsdag 6 januari 2010

Ibland

Har man sådan tur att man har en snäll sambo som kokar varm choklad efter en så iskall promenad att det känns som att kinderna ska frysa till helt och lossna.

Stilla

Ah, lediga dag, underbart!
Har masat mig upp ur sängen för en timme sedan och sitter nu mest i soffan och tar det lugnt och tittar på molnen som glider förbi utanför fönstret. Karl läser och katterna snarkar, allt är tyst och lugnt.
Det var välbehövligt att sova lite mer idag, igår höll jag faktiskt på att somna i kontorsstolen på jobbet på förmiddagen. Idag planerar jag att göra så lite som möjligt, möjligtvis koka lite mer kaffe.

Jag håller på och försöka möblera om på bloggen lite, men jag och Blogger är inte riktigt vänner idag. Är bakgrunden vit eller beige som de var förut? Och vad tusan hände med ramen jag hade där förut? Webbdesigngeniet Larsson slår till igen..

måndag 4 januari 2010

Norrland i bilder

Hej och hå vad tiden går fort. Knappt att jag själv fattar att jag hunnit åka till Umeå, fira jul, åka hem igen, fira nyår och sedan börja jobba igen.
Resan gick som sagt väldigt bra, första etappen mellan Göteborg och Uppsala avverkades på rekordfart.




Större delen av julen spenderades hemma i Hössjö med familjen och hela djurbeståndet. Minus en hund, det var tomt tomt tomt utan. Men Tage tog på sig uppgiften att se till att vi inte skulle sakna katthåret alltför mycket, och klarade av det med bravur.





Återresans roligaste inslag hittade vi på Shell vid Jära vägkrog. Antingen har någon ett fantastiskt sinne för humor eller inget alls.


Nyårsafton firades mycket lugnt och enkelt. God middag, en flaska vin och.. Little Big Planet till PS3. Tur att spelnördarna har funnit varandra.


Nu ska jag återgå till mitt vegetativa chocktillstånd efter att ha genomlevt första dagen på jobbet efter en lugn nyårshelg.

fredag 1 januari 2010

Och där faller ännu ett år

Och där faller ännu ett år
spricker upp och försvinner
men av dagarna som går
ska jag fylla varje timme…
speciellt och alldeles särskild

Alltid lite vemodigt med nyår av någon anledning. Saker avslutas, sammanfattas och sluträknas. Vad har man egentligen använt året till? Ofta blir det i slutändan inte alls som man trodde den där natten för ett år sedan, men kanske är det bara att gilla läget och låta livet ta en dit det vill.

Hoppas ni har haft en bra nyårsafton och att nästa år blir ännu lite bättre än det förra.