torsdag 8 april 2010

Fri som fågeln

Nämen, vart har jag tagit vägen? Det känns som jag helt ramlat bort ur bloggosfären de senaste veckorna, men idéerna och orken har inte riktigt funnits där. Idag kom jag på mig själv med att sitta och fundera över hur jag skulle översätta vardagshändelser till bloggvänliga varianter igen, blogglusten har återvänt!

Det nästan största sedan sist är att cykelservicen är klar, nu är jag äntligen fri som fågeln att susa dit jag vill och jag slipper Västtrafiks dyra bojor. Dessutom har jag helt magiskt blivit cykeluppdaterad. Min gamla Monark som jag fick av farfar för länge länge länge sedan hade egentligen gjort sitt för ett par år sedan, men vi har troget kämpat på tillsammans ändå. Nu passade Karl på att köpa en ny cykel och jag får ärva hans gamla (fast ändå relativt nya) Trek. Ser ni ett svart streck som susar förbi i överljudsfart på cykelbanorna häromkring så är det bara jag!

Påsken spenderades nästan helt och hållet på latsidan. Tiger får illustrera:Vi har njutit av solen de dagar den behagade komma fram, promenerat, ätit godis och spelat spel. Inte mycket mer än så, otroligt skönt.
Karls födelsedag firades med hemlagad amerikansk brunch och ett besök på casinot. Vi fick god mat och dryck, men stoppade kanske i lite mer pengar i maskinerna än vad det var tänkt.

Jag har också fått den berömda tummen ur och fäst alla trådar och blockat min Citron. Många många knappnålar blev det, jag önskar mig verkligen någon typ av blockningswire. Någon som har bra förslag på gör-hemma varianter?
På tal om knappnålar så fick jag plocka fram den stora asken för att fixa att nåla upp den här. Jag älskar gamla askar, och just den här hittade jag i somras när jag hjälpte till att plocka ihop institutionen för arkeologi inför flytten upp till humanisten från gamla hovrätten. 500 gram prima mässingsknappnålar. Jag gillar framför allt varningstexten på ena sidan:
Varning
I handeln förekommer utländska knappnålar av JÄRN förvillande lika våra av MÄSSING. Sådana nålar rosta och förstöra det föremål, vari de fästas. Köp därför A L D R I G knappnålar, som EJ bära vårt omstående skyddsmärke.
Så nu vet ni, för den seriöse nålaren finns bara ett val!

4 kommentarer:

 1. Ja det var många nålar,fin gammal ask hade du också hittat.

  SvaraRadera
 2. Åh, Gusums prima...mer genuint än så kan det väl inte bli! Roligt att du skriver igen, jag har saknat dig!

  SvaraRadera
 3. Kul att du är tillbaka! Jag har funderat en hel del på detta med blockingwires. Maria på www.mariasgarn.se säljer, men jag vet inte vad de kostar. Det alternativet som lockar mig mest är rostfri svetstråd. Jag har satt min man på det projektet. Annars finns det flera som använder sig av en myriad strumpstickor. Berätta gärna om du hittar en bra lösning! Och snygg snygg citron!

  SvaraRadera
 4. Jag har också funderat på det där med svetstrådar. Inte bara för att det känns som ett billigare alternativ, utan för att det blir lite "hård slöjd möter mjuk slöjd". Utanför lådan =)
  Kanske får bli en tur till diverse byggvaruhus i helgen då!

  SvaraRadera