onsdag 21 april 2010

Jubileumsutställningen - Dag 3

Onsdag - idag har vi nog provat på alla olika typer av väder som finns. Nästan iallafall, det har inte regnat grodor eller något liknande. Men det kanske kommer imorgon. Solsken, regn och hagel på en och samma gång, det är härligt med april.
Vi började dagen med att gå igenom lite olika fynd från igår, väldigt mycket glas och tegel och en hel del porslin. Det mesta av porslinet verkar vara ostindiskt, vilket troligtvis betyder att de översta jordlagerna är fyllnadsmassor från någon annan del av stan.


Nere vid gångbanan börjar det komma fram något som skulle kunna tillhöra grunden till trapporna upp till själva byggnaden som legat uppe på kullen. Återkommer med rapport om det!

Vid tvåtiden slog haglet till på riktigt och när vi inte riktigt kunde se botten på våra provgropar längre gav vi upp och packade ihop vårt pick och pack. Imorgon kommer vi hålla till nere vid Korsvägen och gräva vid Barnens Paradis, jag har spanat in ett hörn av gräsmattan bredvid landeriet där jag tror att det gamla caféet har stått.


Vi hörs imorrn, nu ska jag ta hand om mina stackars ömmande muskler med ett bad (och en öl).

1 kommentar:

  1. I går blev det bilen till jobbet och JÄTTEsent hem, men idag kommer jag förbi!
    Lustigt med det där ostindiska porslinet som man hittar lite varstans när gräsmattor slitits ned eller störtregn lagt beslag på övre lagret.
    Hoppas du har ordentligt på dig, själv var jag ute en timme i går och det var inget mysig vårregn, mer som ispiggar!

    SvaraRadera