torsdag 22 april 2010

Jubileumsutställningen - Dag 4

Åh, underbara dag! Solen har gassat nästan oavbrutet och nu känns näsan sådär skönt solbränd. Dagen började med besök av en fantastiskt tredjeklass som verkligen tyckte att allt var roligt. Alla stenar de hittade var den finaste stenen och varje tegel och glasbit var det bästa fyndet någonsin. Barnen får skriva små lappar med vad de tyckte om besöket, och alla verkade ha haft jätteroligt. Någon tyckte till och med att det var det bästa de har gjort någonsin. Rätt starkt i och med att vi gräver precis bredvid både Universeum och Liseberg som annars brukar kunna vara det bästa någonsin. Det värmer ett arkeologhjärta!

Under eftermiddagen öppnade vi upp ett nytt schakt vid parkbänkarna mellan rhododendronbuskarna precis nere vid dammen. Vi hade ett tag besök av det lokala klientelet, men de gav sig av när det blev klart att vi inte tänkte sluta gräva och därmed sluta störa dem i öldrickandet. Tanken var att vi skulle hitta trapporna som gick ned från Idrottspalatset till vattenkanten, men tji fick vi. Inte en större stenbit så långt geospjutet kunde nå. Men kanske har vi bara stuckit fel, kanske kanske ligger de där under och väntar ändå. Vi får se imorgon.


Här hittade vi i alla fall något helt fantastiskt som jag håller på att spricka av lust att berätta om, men jag tror att jag måste hålla mig i skinnet ett tag och kolla med chefen om det är okej. Jag får hålla er på halster till imorgon =)

En massa andra bra saker idag också. Först och främst har jag inspirerat till en tävling! Ida lottar ut tre ex av sin underbara skiva Andas solsken. Passa på att tävla om en helt fantastisk musikupplevelse!
Sedan har jag också fått ett namnsdagspaket (jag trodde inte att min namnsdag fanns längre, vilken tur jag har) med boken Lyckan är en sällsam fågel av Anna Gavalda, fin choklad med jordgubbsbitar och trisslotter.

Nu blir det ett bad, lite te och sedan stupa i säng. Men oj vilken bra dag det har varit.

5 kommentarer:

 1. Grattis på namnsdagen!Trevligt att bli firad!
  På väg hem igår stod jag en stund (i den härliga solen!)och tittade ner i två gropar och pratade med dem som grävde och skopade. En liten kritpipebit, en bit ostindiskt porslin och en glasskärva kom i dagen i den ena och i den andra såg man en rad stenar som inte var slumpmässigt utplacerade.
  Om jag mår bättre på lördag kommer vi gå på visning!

  SvaraRadera
 2. Det är så kul att få följa med på er grävning via webben. Chefen borde se till att det bloggas om fynden tycker jag.

  Kan ni inte få ledtrådar till dom där trapporna med hjälp av Carlotta? Själv tycker jag att den är hopplös att söka i men jag hittade ändå de här bilderna från just Näckrosdammen:
  http://carlotta.gotlib.goteborg.se/pls/carlotta/ListaSok?pin_termID=2163833&pin_objtxt=N%E4ckrosdammen

  Alla är väl inte från 1923 men det finns väl även en speciell samling från jubileumsutställningen. Hittade den häromdagen men hittar inte tillbaka igen.

  SvaraRadera
 3. Det är jätteroligt att ni hänger med i rapporteringen! Det är väldigt nyttigt att ha i bakhuvudet att jag ska skriva om det på kvällen när jag kommer hem, tänket kring grävningen blir lite annorlunda.
  Jag har precis kollat igenom Carlotta, och det finns så mycket fantastiska bilder att det är lätt att fastna =) Det fanns väldigt mycket bra bilder av just vår backe också, tror det kommer underlätta tolkningen.

  SvaraRadera
 4. Oh Lyckan är en sällsam fågel var min påskbok skrev om det i bloggen http://www.idaolsson.se/?p=1117
  Anna Gavalda är fantastisk den får du ta dig an när du grävt klart :-)
  Förresten den där tegelstenen med Heid inskrivet...jag tror det stod HEIDENSTAM på den.

  Du verkar ha så kul med utgrävningarna jag önskar dig massor av sånt i fortsättningen och tack för länken till tävlningen. 3 lotter fligger i burken i ditt namn :-)
  kram!

  SvaraRadera
 5. Ooooh, Parkeologigrävning, underbart!

  SvaraRadera