söndag 11 april 2010

Säkra vårtecken

Nu känns det som att det är på riktigt, våren är här!

Bilen har fått byta däck, F1-teamet Larsson och Broström har slagit till igen. Vi börjar vara riktiga mästare på det där. Förutom den lilla detaljen att jag råkade dra ner bilen från domkraften när jag skulle ta loss ena framdäcket. Men jag skyller på dålig domkraft.

Jag passade även på att städa ur bilen lite på insidan och hittade kanelgifflar från julresan. Det är lite läskigt att de fortfarande ser helt nybakta ut tycker jag.

Katterna vågar sig ut i solen på balkongen, så länge de får en varm filt att sitta på. Är man raskatt så är man. Balkongen har även blivit vårstädad och jag funderar på vad jag ska plantera i år. Jag har inte satt några frön alls, det brukar bara sluta med att katterna äter upp hälften och resten dör och jag blir besviken. Jag lutar lite åt ätbara saker i år, som tomat och chili kanske. Kan man odla jordgubbar på balkongen?


5 kommentarer:

 1. Läskigt det där med bullarna!

  Jag har en fråga till dig som inte alls är stickrelaterad, men jag ser att ni har satt nät på er balkong, är det hönsnät? Har du några tips och råd till mig som funderar på vad jag ska näta in min balkong med?

  SvaraRadera
 2. Det är nåt slags höns/trädgårdsnät som jag köpte på Bauhaus tror jag. Det har ett grönt plasthölje runt sig iallafall.
  Eftersom vi har balkongen högst upp fanns det inga bra pinnar att sätta fast det i så jag skaffade ett par sopkvastskaft som stagar upp det hela. Det är inte jättehögt, ca 50 centimeter, men jag tror och hoppas att den fångar upp en liten katt som får dumheter för sig.
  Annars finns det typnät att köpa som är betydligt bredare, minns inte riktigt var jag sett det nu. Men om man googlar på nät och balkong och katt så hittar man nog en del bra =)

  SvaraRadera
 3. Tygnät menade jag såklart =)

  SvaraRadera
 4. Man kan odla jordgubbar på balkong, men köp en färdig planta annars blir det inget förrän i oktober, typ! :-) (Mina fingrar är INTE göna!)

  SvaraRadera
 5. Odla jordgubbar går bra men som tidigare inlägg så rekommenderar jag också en färdig planta. Det är segt annars...
  Och tomater är ljuvligt!!! Och kryddor är härligt också. Jag brukar låta delar av kryddbuskarna gå i blom också för det blir fina blommor.
  På min balkong är det torr ljung och gammalt fjolårsgräs än så länge...
  KRAM!

  SvaraRadera